Päätökset

Yhdistyksen päätökset

Kauden 2019-20 metsästysasiat (kesäkokouksen päätöksellä):

Saaliskiintiöt ja rauhoitukset

Kaurista voidaan metsästää yhdistyksen alueella 1 kauris/jäsen.
Ilmoitus kaadosta pitää tehdä 7 päivän aikana Riistakeskukselle ja kopio ilmoituksesta lähettää puheenjohtajalle.
Kaurista voi metsästää itsenäisesti ja yhteispyyntiä järjestetään lumen tultua.
Max.1 kauris/jäsen ja naaras, jota saman vuoden vasa seuraa, on rauhoitettu.
Huom! Rihlatulla aseella metsästettäessä ampumakoe tulee olla suoritettuna.
Ajavaa koiraa käyttäen vasta 29.9. alkaen.

Koppelo, riekko ja fasaani rauhoitettu yhdistyksen alueella.

Jäsenen saaliskiintiö on 1 urosmetso, 2 urosteeri ja 1 naarasteeri.
Huom! Kanalintujen kuvastaminen ja pellolta metsästys kielletty!!
Pyylle, kyyhkyille, jäniksille ja vesilinnuille ei kiintiötä. Rauhoitusalueet entiset. Pienpetojen pyynti rauhoitusalueilla sallitaan. (kartta)

Rauhoitusalueet:

Rauhoitusalueet entiset eli metsäkanalinnustukselta rauhoitettu alue on Pappilanpuron, Lehtosenjoen välinen alue rajoittuen eteläpuolella Kannus-Viitasaari tiehen.
Lavan rannasta ensimmäisiin saariin ja Sammalisen nokan välinen alue kokonaan rauhoitettu metsästykseltä.
Sillanpään Olavin Luonnonperintösäätiölle myymä maantien ja rannan välinen alue vesialueineen rauhoitettu kokonaan metsästykseltä.
Jokelan Ossin peltoaukea vanhan Reisjärven tien varressa ja Tervanen Ojalanperällä kokonaan rauhoitettu.
Metsäkauriin metsästykseltä rauhoitettu Lehdonkankaantien varrella Murtonevalla olevat Tuikan Jukan pellot
Pienpetojen pyynti rauhoitusalueilla sallitaan.

Vieraslupien myynti:

Hirviseurueen vieraasta seurue maksaa yhdistykselle 30 €/pv ja 100 €/vko.

Lupien myynti Kauppisen huoltoasema, Valkeisen leirintäalue, Timo Ruuska ja Tapani Erkkilä.

Lisäksi lupia myydään yhdistyksen kotisivuilla. (www.lmyry.fi)

Lupien ehdot ja hinnat tarkemmin lupien myyjiltä ja kotisivuilla. Pienpetolupa sisältyy kaikkiin lupiin ja on voimassa luvassa merkityn ajan.
Karhulupia ei myydä yhdistyksen alueella.

Hirviseurueiden rajat:

Päätettiin pitää hirviseurueiden rajat ennallaan.
Hirvijaosto suunnittelee talvikokoukseen mennessä linjauksia uusista rajoista seurueiden välillä.

Hirvikoiran kouluttaminen yhdistyksen alueella:

6.10. saakka koko yhdistyksen alueella ja sen jälkeen vain omalla hirvenmetsästysalueella.
Hirvikoiraa voi kouluttaa alkuviikosta hirvijahdin aikana koko alueella. Ilmoitusvelvollisuus ko. alueen hirviseurueen johtajalle. (ma,ti,ke) (ts. lupaa ei tarvitse enää kysyä.)

Tiedotus- ja muut asiat:

• Lestijärven ja Reisjärven yhteislupa-alueelle myönnettiin 2 karhun kaatolupa.
  • Ei haeta ilveksen kannanhoidollisista poikkeuslupaa rhy:n alueelle.
  • Hirvilupien määrä syksylle 67 kpl.
  • Metsäpeuran lupia 1 kpl (suositus 1 uros)
  • Suurpetohavainnot välittömästi yhteyshenkilöille.
  • Pienpetokilpailu 1.8. alkaen kauden loppuun 30.4. saakka. (vain jäsenille)
  • Penkka- ja muilla yksityisteillä ajaminen sallittu vain maanomistajan luvalla.
  • Liian lähellä asutusta ja autolla tapahtuva metsästys kiellettyä!!
  • Hylsyjen ja tölkkien jättäminen luontoon kielletty!!!
  • Kaupallinen toiminta Metsähallituksen vuokra-alueilla kielletty. Hirvialueille vieraita voi ottaa yhdistyksen vierassääntöjen mukaan!
  • HUOM! Metsästysoikeutta ei ole ennen kuin jäsenmaksu on maksettu!
  • Oma Riista-palveluun haluavat, ilmoittakaa metsästäjänumerot sihteerille p. 044 293 8860.
  • Seuratkaa MMM:n päätöstä kanalintujen ym. metsästysajoista. (www.riista.fi/metsästys/metsästysajat)
  • Kotisivut www.lmyry.fi ja Facebookissa: Lestijärven metsästysyhdistys

Tiedustelut metsästys- ja jäsenasioissa:

Puheenjohtaja Tapani Erkkilä p. 040 5903576 ja sihteeri Timo Ruuska p. 044 293 8860

Rajaa